Artykuły (4)
-
Grillmania
Dowiedz się, jak kulturalnie zabłysnąć podczas wiosennego grilla i sprawić, aby rodzina i znajomi uznali, że w grillowaniu mięs masz czarny pas! Zwykle jest tak: znajomi dzwonią akurat wtedy, gdy próbujesz dojść do porozumienia z kacem i mówią, że za pół godziny wpadną do ciebie na grilla. Walcząc z grawitacją i zamkiem w… -
Żebra zostały rzucone
Odkąd ludzie pierwotni nauczyli się polować na mamuty, pieczone żeberka są przysmakiem dla smakoszy. Z tym, że dziś wolimy żebra wieprzowe pieczone na gazie Śledź nas na twitterzeWiadomo, faceci wrzucają na ruszt najczęściej kiełbasę, karkówkę albo kaszankę. Ale nie zawsze musisz być tak bardzo prymitywny (nawet w pozytywnym… -
Jak dobrze grillować?
Uważasz, że rozpalenie grilla to łatwizna? No to słuchaj uważnie porad Bartka Heby, wicemistrza Polski w grillowaniu BBQ Wal z grubej rury CKM: Na czym lepiej grillować - na drewnie czy węglu drzewnym?Bartłomiej Heba: Drewno daje potrawom wspaniały aromat. Ma jednak wady: ogień z polan daje dużo dymu, a do tego rozpala się bardzo… -
Para idealna, czyli dobieramy sos do rodzaju mięsa
Na ostro, na grillu, pikantne czy średnio wysmażone? Nieważne, w jaki sposób zabierzesz się za soczysty kawał mięcha – przyprawione z charakterem i odpowiednio podane zawsze będzie smakować jak prawdziwy majstersztyk. Podpowiadamy kilka wyśmienitych połączeń. Aby poczuć się domowym Gordonem Ramsey’em, warto mięso wzbogacić…